Catalonië bezienswaardigheden

Girona Spanje

Gerona is een stad in de regio Catalonië, in het noordoosten van Spanje, naast de rivier de Oñar. Het staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur, de oude ommuurde wijk (Barri Vell) en de Romeinse ruïnes van het fort Força Vella. De siertuinen van Girona liggen langs de archeologische wandeling, een pad dat de middeleeuwse muren van de oude wijk volgt, met uitkijktorens en panoramische uitzichten.

Tarragona bezienswaardigheden

Tarragona is een havenstad in de regio Catalonië in het noordoosten van Spanje. Het heeft veel oude ruïnes behouden, zoals de Romeinse kolonie Tarraco. Het Romeinse amfitheater is een arena uit de 2e eeuw met uitzicht op de Middellandse Zee, de vroegchristelijke begraafplaats bevat Romeinse graven en overblijfselen van het Forum in de steegjes van de oude middeleeuwse ommuurde stad. De archeologische wandeling is een pad naast de muren met een panoramisch uitzicht over de stad.

Catalonië

De regio Catalonië, in het noordoosten van Spanje, staat bekend om zijn levendige kuuroorden aan de Costa Brava en de Pyreneeën. Barcelona, ​​de regionale hoofdstad, heeft een historische gotische wijk, het voetgangerswinkelcentrum La Rambla, musea en verschillende stranden. De architectuur en moderne kunst die kenmerkend zijn voor Antoni Gaudí zijn te zien in de basiliek van de Sagrada Familia en in de kleurrijke buitenmozaïeken van het Park Güell Eintritt. Barcelona, ​​de kosmopolitische hoofdstad van de regio Catalonië in Spanje, staat bekend om zijn kunst en architectuur. De fantastische kerk Sagrada Familia en andere modernistische monumenten ontworpen door Antoni Gaudí sieren de stad. Het Picasso Museum en de Joan Miró Foundation tonen de moderne kunst van de kunstenaars die hun naam doen ontstaan. Het Historisch Museum van Barcelona (MUHBA) omvat verschillende Romeinse archeologische vindplaatsen. Lérida is een oude stad in Catalonië, in het noordoosten van Spanje. De Romaans-gotische kathedraal van Seo Vieja, gelegen in de ruïnes van een fort op een heuvel, domineert de stad. Onder de heuvel ligt de Eix Comercial de Lleida, een breed voetgangersgebied met winkels in veel van de spectaculaire gebouwen in de oude stad. Op een heuvel ten westen van de stad verkent het 12e-eeuwse Gardeny Castle de geschiedenis van de tempeliers in de regio. Figueras is een Spaanse stad, gelegen in het noorden van de provincie Gerona, Catalonië. Het is ook de hoofdstad van de Catalaanse regio Alto Ampurdán. Het heeft 46.654 inwoners.

Maak jouw eigen website met JouwWeb