6 verrassende steden Spanje

Teruel

Teruel is een stad in de autonome gemeenschap Aragon, in het oosten van Spanje. Gelegen in een bergachtig gebied op grote hoogte, staat het bekend om zijn klassieke Mudejar-architectuur, een stijl die gotische en islamitische elementen combineert. Een voorbeeld van een Mudejar-monument is de kathedraal van Santa María de Mediavilla (uit de 12e eeuw), met zijn uitgebreide plafondschilderingen. De Torre del Salvador-toren in Teruel, die dateert uit de 14e eeuw, deelt ook de Mudejar-stijl. Het heeft een ingewikkelde gevel en trappen die naar de top leiden.

Cartagena Spanje

Cartagena is een havenstad en marinebasis in de regio Murcia in het zuidoosten van Spanje. De stad werd rond 220 voor Christus gesticht door de Carthagers. en bereikte zijn hoogtepunt tijdens de Romeinse periode. Een van de vele Romeinse ruïnes in Cartagena Spanje is het theater uit de 1e eeuw voor Christus. en de Casa de la Fortuna, een villa met muurschilderingen en mozaïeken. Het interpretatiecentrum Punische muur herbergt de overblijfselen van een verdedigingsmuur uit de 3e eeuw voor Christus.

Extremadura en Caceres

Badajoz is een Spaanse gemeente en stad, hoofdstad van de gelijknamige provincie, in de autonome gemeenschap Extremadura. Met een bevolking van 150.702 inwoners is het de meest bevolkte gemeentelijke term van de autonome gemeenschap, evenals het economische en dienstencentrum. Cáceres is een stad in de West-Spaanse regio Extremadura. Het werd gesticht door de oude Romeinen en het bewaart nog steeds verschillende overblijfselen van de verschillende culturen die het later bezetten. De architectuur van de monumentale stad, zoals de oude stad bekend staat, is een mix van gotische en renaissancestijl, met geplaveide middeleeuwse straatjes en versterkte huizen en paleizen. Het is omgeven door een 12e-eeuwse Moorse muur en heeft ongeveer 30 torens, waarvan sommige met ooievaarsnesten. Extremadura is een West-Spaanse regio die grenst aan Portugal en bestaat uit de provincies Cáceres en Badajoz. Het wordt doorkruist door bergen, bossen, meren en reservaten, waaronder het Monfragüe National Park en het Cornalvo Natural Park, waar u allerlei wilde vogels kunt zien. De hoofdstad van de gemeenschap is Mérida, beroemd om de Romeinse ruïnes van de Augusta Emerita-kolonie, met aquaducten, theaters, een circus en een brug over de rivier de Guadiana. Mérida, de hoofdstad van Extremadura, in het westen van Spanje, werd in de 1e eeuw voor Christus gesticht door de Romeinen. Er zijn nog steeds overblijfselen van de oude stad, zoals het Romeinse theater. Deze ruimte is nog steeds operationeel en heeft twee rijen kolommen op het podium. De 792 m lange Romeinse brug strekt zich uit over de rivier de Guadiana tot hij samenkomt met het Tickets Alcazar of Seville, het 9e-eeuwse islamitische fort gebouwd op Romeinse muren.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb